Automatisatie

Automatisatie

De automatisatie van uw poort kan in verschillende vormen. De verschillende mogelijkheden van poort-automatisatie zijn o.a.:

  • Lineaire poortopeners
  • Knikarm poortopeners
  • Ondergrondse automatisatie
  • Schuifbare automatisatie

Er zijn zoveel modellen en technieken op de markt dat de consument vaak niet of moeilijk kan kiezen. in dit gevel zou u best hulp kunnen vragen en vertrouwen op een deskundige.

Welke techniek / model u kiest, is afhankelijk van uw persoonlijke smaak (model/type) en het type poort(dicht / open /licht / zwaar) en omgeving(veel wind / geen wind). De voor- en nadelen van iedere vorm van automatisatie kunt u hier lezen:

Lineaire poortopeners
Deze vorm van poort automatisatie is het vaakst voorkomend. De prijs van lineaire poortopeners is in het algemeen iets lager dan knikarm poortopeners. Andere voordeel van deze vorm van automatisatie is de installeren daarvan(minder ingewikkeld) en variatie in de model en vermogen.

Knikarm poortopeners
De knikarm poort automatisatie komt vaker voor bij  poorten die op een kolom bevestigd zijn. Het voordeel van deze vorm van poort automatisatie is dat hij met zijn diversiteit in vermogen, kan de kracht op de juiste punt zetten om de poort te openen en sluiten. . Het nadeel is dat de armen van de knikarm poortopener meer ruimte nodig hebben om te bewegen maar, dat komt niet vaak voor dat een tuin daar te weinig ruimte voor heeft. Wegens de goede technologie van ons leveranciers, kunnen we zelfs beste knikarm motoren aanbieden die op de smalle palen (10*10cm) gemonteerd kunnen worden.

Ondergrondse automatisatie
Ondergrondse automatisatie is voor de liefhebbers die het uiterlijk van hun poort zo egaal mogelijk willen hebben vanaf alle punten. Ze willen genieten van een geautomatiseerde poort zonder de zichtbaarheid van de motor. Hiermee is het uiterlijk en aanzien van uw nieuwe poort optimaal. Het nadeel van een ondergrondse poort automatisatie is dat hij complicaties kan ontwikkelen vanwege het vochtgehalte van de grond en andere omstandigheden. Hierdoor kan het automatiseren niet meer volledig functioneren en moet de gehele poort uit  worden gehaald om dit probleem te verhelpen. De instalatie van de motoren in de grond vergt ook meer moeite dan andere varianten.

Schuifbare automatisatie
De schuifbare automatisatie wordt vaak gekozen voor de strakke, maar ook klassiekere modellen. Het voordeel van een schuifbare poort automatisatie is dat dit een chique uitstraling met zich meebrengt. Schuifpoort automatisatie wordt vaak gekozen voor bedrijfspanden of de ingangen die zijn gebruiker weinig parkeer ruimte  biedt.  Het nadeel van schuifpoort automatisatie is dat het meer materiaal vereist dan alle andere vormen van poort automatisatie. Hierdoor kan de kosten van deze vorm van automatisatie hoger liggen.