Automatisatie

De automatisatie van uw poort kan in verschillende vormen. De verschillende mogelijkheden van poort-automatisatie zijn o.a.:
  • Lineaire poortopeners
  • Knikarm poortopeners
  • Ondergrondse automatisatie
  • Schuifbare automatisatie
Welke vorm u kiest voor uw nieuwe poort is afhankelijk van uw persoonlijke smaak en het type poort en omgeving. De voor- en nadelen van iedere vorm van automatisatie kunt u hier lezen:
Lineaire poortopeners
Deze vorm van poort automatisatie is het vaakst voorkomend. De prijs van lineaire poortopeners is in het algemeen iets lager dan knikarm poortopeners. Ook is het vermogen van de motor en daarmee de kracht van de automatisatie minder dan de knikarm variant. Het voordeel van deze vorm van automatisatie is dat de armen recht zijn en achter de poort verschuilt. Hierdoor zijn de lineaire armen van de poortopeners niet tot moeilijk zichtbaar vanaf de voorkant van de poort. Het nadeel van de lineaire poort automatisatie is dat hij zwaardere – en daarmee kwalitatieve – poorten minder goed opent en sluit, vanwege het vermogen.
Knikarm poortopeners
De knikarm poort automatisatie komt vaker voor bij zware poorten. Het voordeel van deze vorm van poort automatisatie is dat hij met zijn vermogen minder kracht vereist om de poort te openen en sluiten. Dit verschil zult u terugzien in de energierekening. Het nadeel is dat de armen van de knikarm poortopener gebogen zijn en hierdoor makkelijker zichtbaar vanaf de voorkant van de poort.
Ondergrondse automatisatie
Ondergrondse automatisatie is voor de liefhebbers die het uiterlijk van hun poort zo egaal mogelijk willen hebben vanaf alle punten. Ze willen genieten van een geautomatiseerde poort zonder de zichtbaarheid van de motor. Hiermee is het uiterlijk en aanzien van uw nieuwe poort optimaal. Het nadeel van een ondergrondse poort automatisatie is dat hij complicaties kan ontwikkelen vanwege het vochtgehalte van de grond en andere omstandigheden. Hierdoor kan het automatiseren niet meer volledig functioneren en moet de gehele poort uit de grond worden gehaald om dit probleem te verhelpen.
Schuifbare automatisatie
De schuifbare automatisatie wordt vaak gekozen voor de strakke, maar klassiekere modellen. Het voordeel van een schuifbare poort automatisatie is dat dit een chique uitstraling met zich meebrengt. Schuifpoort automatisatie wordt vaak gekozen voor bedrijfspanden of mensen die graag een klassieke poort willen met elementen van moderne poorten. Het nadeel van schuifpoort automatisatie is dat het meer materiaal vereist dan alle andere vormen van poort automatisatie. Hierdoor zijn de kosten van deze vorm van automatisatie het hoogst van allemaal.